Zde si můžete v klidu prohlédnout, vše co jsem kdy nafotila, vytvořila, vymyslela. Je tu spoustu oblečení na malé panenky jako barbie, my scene, friends, flávas, simba, steffi love, sindy, tonner, shelly, missy milly, winx,moxie,evička, mini baby born, baby born, moxie,bratz, bratz babyz, bratz lil, bratz kidz, shelly, monster high, diva starz,ff, integrity, fashion, Kena, miminka i různé neznačkové panenky. Nejvíce najdete háčkované a trochu i šité modely. Všechny oblečky si vymýšlím bez popisu jen od oka pro radost nejen mou, ale hlavně mých dcer a v případě domluvy i dalších děvčátek :-) a třeba i dospěláků.....administraci

domácí pekárna-recepty

rozpeky
50 dkg hl. mouky, 1 sušené kvasnice, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, 1 malé vejce, 2-3 dcl vlažné vody
do pekárny vložit ingredience nejprve tekuté, poté tuhé..
po vykynutí, do trouby udělané bochánky, mírně splesknout a potřít žloutkem, péct do zlatova, z dávky cca 14 kusů.


 
rozpeky

rozpeky

jsou výborné i k houbové omáčce
TĚSTO NA KYNUTÉ KOLÁČE
JAKO NA KRCHLEBSKÉ

 
 
1/2 KG HL. MOUKY, 12 DKG ZMĚKL. MÁSLA, 10 DKG MOUČK. CUKRU, 1/2 KOSTKY KVASNIC, 1/4 LITRU VLAŽNÉHO MLÉKA, 2 ŽLOUTKY A CITRON. KŮRA I ŠŤÁVA, TROCHU SOLI, 1 LŽÍCE RUMU-NEMUSÍ BÝT.
náplně: tvarohová: 2 měk. tvarohy, 1/2 kelímku slad. smetany, 1 vanilk. cukr, 1 žloutek, rum, a 1 bílek utřený na sníh.
            maková: ml. mák, mléko, skořice, med-malinko, cukr dle chuti většinou v poměru 2 díly máku : 1 díl cukru, trochu povidel, nejlépe domácí švestková.
             povidlová: domácí švestková povidla, rum, ml. hřebíček, možno skořice.

tato dávka je cca na 5 velkých koláčů kulatých, co se vejde jen jeden na klasický plech. Koláče můžeme zdobit mandlemi, rozinkami máčenými v rumu
  a upečené pocákat druhou půlkou kelímku smetany s drobet rumu...vychladlejší ještě pocukrujeme m. cukrem.

 
těsto na koláče

těsto na koláče

kynuté jako krchlebské
borůvkový koláč

borůvkový koláč

stejné těsto jako na krchlebské
DOMÁCÍ HOUSKY II.
360 G HL. MOUKY, 280 G POL. MOUKY, PŮL KOSTKY KVASNIC, 1 LŽIČKA CUKRU, 1 LŽIČKA KMÍNU, 80 ML OLEJE, 400 ML VODY, 1 ŽLOUTEK+ BÍLEK NA POTÍRÁNÍ HOUSEK


 
necháme v pekárně proběhnout program příprava těsta, poté vyválím obdélník na pom. vále a rozkrojím na cc 10 pruhů. Kždý pruh nakrojím na tři menší proužky, které nedokrojím až do konce...a od společného konce rovnou zapletu housku. Skládám na plech, nechám kynout ještě tak půl hodiny a potřu bílkem...dám péct na 180°C do růžova. Možno sypat mákem a podobně... Z TÉTO DÁVKY JE TEDY 10 HOUSTIČEK.
domácí housky

domácí housky

kynuté z pekárny
ŠNECI Z PUDINKU
1/2 hl. mouky, 2 žloutky, 250 ml mléka vlahého, 70 g moučk. cukru, 70 g másla či Hery, 1 droždí 42 g, špetka soli, 1 vanilk. cukr+ PUDINK: z 450 mléka a 1 vanilk. pudinku, 2 lžíce cukru, 1 nastrouhaná hořká čokoláda nebo na vaření 100 g. 1 vejce k potření 

 
těsto vykynuté v pekárně rozválíme na obdélník na pomouč. vále, rozetřeme na něj zchladlý pudink, posypeme čokoládou, možno i přidat nastrouhané jablíčko a srolovat do roládky. Nakrájíme na plátky a klademe na plech. Pomašlujeme vajíčkem  a dáme péct na 180°C do růžova.
šneci z pudinku

šneci z pudinku

jednoduché
BEDNAŘÍCI ( KOLÁČE)
recept od kamarádky Laďky
těsto: 500 g pol. mouky, 160 g másla či Hery, 2 vejce celá, 1 lžíce cukru, kostka droždí 42 g, špetka soli, 1 vanilk. cukr, 200 ml mléka.
náplň: tvaroh 3 kostky + mléko a cukr dle libosti, povidla
drobenka: 5 dkg hrubé mouky, 5 dkg cukru, 5 dkg másla
1 rozšlehané vejce na potření
suroviny dám postupně do pekárny, nejdříve tekuté, potom zbytek, nakonec kvasnice a dáme program těsto....nemusí proběhnout celá doba programu, stačí promíchat.....a z těsta tvořit  menší kuličky, ty zplacatět a na každou dát lžíci rozdělaného tvarohu a lžíci povidel, zabalením utvořit bochánek, připlácnout,  potřít rozšlehaným vejcem, posypat drobenkou a dát na plech s pečícím papírem či fólií...nechávat mezi nimi dost místa, nabudou na objemu. Péct na 180°C do růžova. Z jedné dávky je cca 16 ks.  Jsou výborné a nejsou složité. Mohou se po upečení cukrovat, pokud Vám je nerozeberou pod rukama:-). Přeji dobrou chuť.
Bednaříci

Bednaříci

recept od Laděnky
Bednaříci koláč

Bednaříci koláč

od kamarádky Laďky
vánočka

vánočka

recept později...
                                   KYNUTÉ COPÁNKY
 
60 dkg pol. mouky, 1 droždí či půl sušeného,půl lžičky soli, 260 ml vlažného mléka, 1 vejce, kůra z 1 citronu, 12,5 dkg jemného margarinu, 9 dkg cukru a žloutek na potření
do DP dáme nejdříve tekuté suroviny , dále zbytek, navrch droždí. Program kynutí, po vykynutí uděláme 8 dílů cca a každý rozdělíme na tři kusy. Pleteme klasické copánky, potřeme žloutkem, necháme volně kynout 10 minut a dáme péct do trouby na 180°C.
kynuté...

kynuté...

kynuté copánky z domácí pekárny
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA
250 ml šlehačky( já dala půl kelímku šlehačky a půl kelímku bílého jogurtu), 3 vejce, 200 g cukru kr.,2 hrnky pol. mouky, 1/2 prdopeče, 1 vanilk. cukr, 1 figurka čokolády zbylá, či kus čokolády na vaření.
Dát na program do pekárny Moučník na 15 min, poté vyndat metly a dát program pečení...já pekla ještě 70 min.
bábovka

bábovka

šlehačková bábovka z dp
SKOŘICOVÉ BUCHTY
1,5 až 2 hrnky hl. mouky, 2 hrnky pol. mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 van. cukr, špetka soli, 1 vejce+ 1 žloutek, 1 hrnek mléka, 3 lžíce másla, 3 lžíce sádla, citr. kůra, 1/2 kostky droždí.
na potření zvlášť ještě kus másla a sádla v poměru stejným dílem. Na náplň: moučk. cukr, skořice a máslo.
nechat v pekárně vykynout, těsto rozdělit na kousky a do každé buchty dát lžičkou -ukrojit kousek másla. cukru a skořice mleté. Nechat chvíli na plechu kynout a dát péct do růžova. Jsou výborné, u nás oblíbené.
buchty

buchty

kynuté se skořicí
se skořicí

se skořicí

kynuté buchty
DOMÁCÍ HOUSTIČKY
20 g droždí, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, sůl, 1/2 kg pol. mouky, 50 g másla či sádla, 2 žloutky+ sůl a kmín na posyp
dát ve správném pořadí do pekárny a vykynuté rozdělit na 14 cca kuliček, zploštět, nastříhat nůžkami, potřít bílkem, sypat solí a kmínem, péct na 180°C do růžova
z pekárny

z pekárny

domácí housky
HOUSKY ZE SÁDLA KYNUTÉ V PEKÁRNĚ
25 g sádla mírně rozehřátéto, 130 ml vlažné vody, 1 lžička medu tekutého, 1/2 lžičky soli, 250 g pol. mouky, 1/2 sáčku suš. droždí
ingredience dáme podle psaného pořadí do pekárny a necháme naprogram kynutí
Těsto vyklopíme na pomoučn.vál a lžící rozdělíme na 8-9 kousků těsta. vytvoříme z nich bochánky, které zvrchu rozstřihneme nůžkami do křížku. Dáme na plech s pečícím papírem a mírně pokropíme vodou. Chvíli necháme ještě kynout a pak šup do trouby na 200°C do růžova péct. cca 20-25 min.
Jsou výborné, dělávám jich dvojitou dávku
housky

housky

kynuté housky

kynuté housky

kynutý jablečný drobenkový koláč
těsto stejné jako na pizzu, jen do sladké verze přidávám 2 lžíce rumu, 100 g cukru, citr. kůru a 1 vanilk. cukr
DALŠÍ VERZE TĚSTA NA PIZZU NA SLADKO
KOLÁČKY S TVAROHEM, DROBENKOU A MARMELÁDKOU
koláčky

koláčky

těsto na pizzu
kynuté koláčky

kynuté koláčky

těsto stejné jako na pizzu
bagety

200 ml vlažného mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3dkg másla, 1/2 kg polohr. mouky, 1 sušené droždí
přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. potom na pomouč. válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1 lžičkou cukru, napíchám pár direk vidličkou, nechám ještě 15 minut kynout  a dám péct na 190°C asi na 3/4 hodiny, hlídám, aby nebyly moooc tmavé. Můžou se sypat hrubou solí, sezam. semínkem atd...
bagety

bagety

těsto z pekárny
bagety

bagety

z pekárny
VDOLEČKY S POVIDLY
2 dcl vlahého mléka, 5 dkg másla či hery, 1 vajíčko, 2 lžíce rumu, 7 dkg cukru kryst., 50 dkg pol. mouky, trochu soli, 2 dkg kvasnic( dávám menší půlku kostky).
v tomto pořadí dám do pekárny a nechám na program kynutí. Těsto si pak dám na pomouč.vál, rozdělím na 2 kusy a postupně vyválím na placky( zhruba kolem 1-2 cm tlusté), z kterých sklenkou vykrajuji kola. Nechám tak 20 minut odpočinout a potom do každého kola vytlačím prsty důlek a dám smažit na pánev s olejem. Dávám smažit nejprve stranu s důlkem a pak teprve druhou stranu. Smažené a odsáté ubrouskem od přebytku oleje je zdobím švestkovými povidly a navrch dělám směs bílého jogurtu s trochou cukru a aby to nebylo moc tekuté, zahušťuji instatní rýžovou kaší. Kdo si chce dopřát, může dle libosti dát tvaroh, šlehačku......z jedné dávky mi vychází tak 25 až 35 vdolků. podle toho jak zrovna vyválím těsto silné. Přeji dobrou chuť!
vdolky

vdolky

výborné
vdolečky

vdolečky

vánoční cukroví

vánoční cukroví

prověřená směs
vánoční cukroví

vánoční cukroví

směs
jidášky

jidášky

recept níže...
jidášky

jidášky

velikonoční
jidášky

jidášky

ještě obrázek
VEKA
250 ml vody, špetka cukru, 1 lžička soli, 2 lžíce solamylu, 1/2 kg hl. mouky, 1,5 lžičky suš. droždí( nebo půl čerstvého)
vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a balíme jako rohlík, špičky zahneme dospod, aby to lépe vypadalo...potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 20 min cca kynout, pak pečeme do růžova. Je lépe si večky nachystat den dopředu, lépe se nám potom krájí.
veka

veka

domácí veka
SLADKÉ ROHLÍKY
180 ml vlahého mléka s  70 g rozpuštěného másla, špetka soli,1 vanilk. cukr, citronová kůra, 1 žloutek, 50 g cukru krystalu,400 g hl. mouky, 1 sušené droždí, či půl čerstvého.
V tomto pořadí šoupnu do pekárny a dám program příprava těsta s kynutím. Po vykynutí rozdělím cca na 12 dílků, které upravím vyválením do tvaru rohlíku, dám na plech, nechám ještě  asi 20 minut kynout, potřu zbylým bílkem a dám péct na 180°C do zlatova.
sladké rohlíky

sladké rohlíky

z pekárny
HOUSKY S KOPREM
1 vejce,1 žloutek, 1 lžička soli, 2 lžičky mraženého sekaného kopru, 100 ml mléka, 100g másla rozpuštěného s 100 g sádla, 500 g hl. mouky, 1/2 kostky droždí, špetka cukru.
v tomto pořadí dám do pekárny na program příprava těsta, po vykynutí rozdělím na menší koule, které rukou zploštíme a pomažeme zbylým bílkem. Toto množství mi vyjde na dvanáct housek, přesně na jeden plech. Necháme ještě kynout cca 20 min a dáme péct na 180°C do růžova.
housky s koprem

housky s koprem

z domácí pekárny

 
Jidáše velikonoční
 
1/4 l teplého mléka smíchaného s 10 dkg tuku(Hery či másla), 3 žloutky, 7 dkg cukru krystalu, špetka soli, citronová kůra, 1/2 kg polohr. mouky, 30 g kvasnic(klidně trochu méně, je to na množství tip ťop do pekárny) - v tomto pořadí do pekárny...program kynutí.
po vykynutí vyklopím těsto na pomoučněný vál a lžící ukrajuji kousky těsta, které pak vytvaruji do požadovaných tvarů. Peču v troubě poměrně zprudka na 200°C pomašlované rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Hotové sypeme cukrem.  Letos se vyřádily děti , s chutí je do večera snědly a druhý den pekárna jela zase ....
jidáškyjidáše

 ZÁVIN S MARMELÁDOU

1/4 l vody, špetka soli, 5 dkg másla (Hery), 5 dkg cukru, 1 vejce, 30 dkg hl. mouky, 1,5 dkg kvasnic
Dám do pekárny na program kynutí, poté rozválím  na vále na placku, tu potřu marmeládou a sypu ořechy nebo kokosem. Zaroluji, z pekárny vyndám háky a roládu do ní vložím nakynout ( může se urychlit zapnutím na pečení na 1 minutu a poté vypnout). Když mi roláda řádně nakyne, zapnu program pečení a tak po 3/4 hodině je upečeno. Nechám tak 2 minuty ve vypnuté pekárně, pak teprv vyklopím. Po vychladnutí krájím ...a abych pekla hned další, jak rychle je pryč

závin s marmeládou

 

závin s marmeládou

 
Těsto na pizzu
250 vlažného mléka, 1 vejce, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sádla, 250 g pol. mouky, 250 g hl. mouky, 2 malé odměrky suš. kvasnic

dám v tomto pořadí do pekárny a dám na program hnětení a kynutí. Plním libovolně. Dávka vyjde přesně na dva plechy klasické velikosti.
PIZZA HOUBOVÁHOUBOVÁ PIZZApizza  
 
 
KLIK NA NÁPIS FLER  

Toto je zápatí Vašich stránek. Text můžete změnit v Toto je záhlaví Vašich stránek. Text můžete změnit v. administraci v 'Nastavení stránek'.administraci v 'Nastavení stránek' PŘEJI VÁM VŠEM PŘÍJEMNOU ZÁBAVU PŘI LISTOVÁNÍ NA TĚCHTO STRÁNKÁCH O HÁČKOVÁNÍ, PANENKÁCH A KYTIČKÁCH... 

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one